söndag 29 mars 2015

Ulliga gulliga busfrön!

Nu är ungarna väldigt nyfikna. Kommer man in till dem har man snabbt hela trojkan klättrande i knät.


I förra veckan var Lina som äger pappakatt på besök. Snabbt var hon invaderad av nyfikna ungar.
 
En riktigt liten skuggpanter, blomkrukan blir rena djungeln.
 
Lilla blå nyfiken men försiktig. På höga bord vill man inte vara när man är så här liten.

Minstingen lilla Lila är busig så det räcker. De två andra ungarna står varandra nära så den här damen är rätt självständig. 


Lisa med hela skocken i famnen.

söndag 8 mars 2015

På darriga ben



Två veckor gamla har kattungarna vuxit till sig en hel del. De kan se och börjar så smått förstå att det finns en värld runt omkring. De har börjat busa med varandra och med mammakatt. Men än så länge havererar de flesta attackerna då benen inte riktigt vill bära så här i början. Det är dags att hitta på namn åt dem nu. Jag kallar dem 1an, 2an och 3an efter när de föddes. Ettan är störst och trean har en ljusare färg än de båda andra.

Några dagar gamla och växer finfint




Kattungarna växer väldigt bra trots att Tesla mått dåligt de första dagarna. All näring går direkt till kattungarna på Teslas bekostnad. Lite stödmatning av ungarna har jag gjort på veterinärens inrådan för att Tesla skall få behålla någon näring själv.

Efter en lång nervös väntan

Morgonen den 21 februari föddes två kattungar. Vi såg att det fanns en kattunge kvar som inte ville komma ut. Efter en väntan som kändes väldigt lång och efter upprepad kontakt med distiktsveterinären i Vännäs beslutade vi oss för att det var dags för lite hjälp. Veterinären försökte få i gång verkarna med kalk men det bet inte, så kejsarsnitt var steg två. Tesla har ju haft flera helt exemplariska förlossningar tidigare så detta kom rätt chockartat. Efter en stund kom veterinären ut med ett litet knytt som behövde torkas och hållas varm medan mammakatt trocklades ihop igen.
Tesla var påfallande tagen efter operationen. Hon slutade äta och dricka så vi fick tvinga i henne mat och vatten i 4 dagar efter. Det var ju inte bara Tesla utan 3 till som var beroende av hennes näringsintsag. Det var ofantligt glädjande när jag vaknade en natt av att hon självmant var uppe och knaprade på sitt torrfoder. Efter det vände det snabbt till det bättre.