torsdag 16 september 2010

Teslas nästa partner!


Vackre Gismo of Malevitch


Alla i familjen saknar de tre små och tankarna på en ny kull nästa år infann sig därför snabbt. Att välja en hane som på ett bra sätt matchar Tesla var då nästa steg. Det var inte så lätt. Det finns flera fina hankatter i landet. Vi ville hitta en kille som inte är för nära besläktad och som har starka sidor som "tweekar" Teslas egenskaper.

Det skall helst inte födas för många ungar med ungefär samma genuppsättning samtidigt här uppe i norr. Anna (S* Grrr) som också bor här i Umeå planerar också sin nästa kull nu inom kort. Vår förhoppning är att vi i framtiden kan samverka en del. Katteri är nog annars generellt lite svårare/dyrare/längre bort för oss här uppe i norr.

Jag hade två farvoriter i Sverige efter att ha snurrat runt på internet och kollat utställningsresultat och bilder. Catullus Blå Boris och Romanenkos Orion by Siddharta. En annan storfarvorit som fanns i mitt bakhuvud var IC Velvas Gismo of Malevitch. Men han bor i Danmark, är hur flott som helst och säkert ganska ouppnåelig...

Orion som är hur fin som helst är kasterard pga av överenskommelse inför parningen. Anna tänker använda Blå Boris bror Blå Bastian nästa gång hennes hona Nike löper.

Jag tog då mod till mig och kontaktade Maria Malevitch i Danmark. Hon kunde faktiskt tänka sig att låta oss komma på besök med Tesla i januari! Nu måste det rabiesvaccineras, inskaffas djurpass, och sparas ihop reskassa! För i januari drar jag och Tesla till grannlandet i söder. Med oss hem har vi förhoppningsvis en underbar kull med väldigt spännande egenskaper!

Vill ni se om vi lyckas med vår vådliga manöver med att få till rätt antikroppstiter mot rabies, hitta en resa med kort varsel när det väl är dags och sedan ta sig hela vägen T/R Danmarksresa med löpande katt....

Följ bloggen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar