lördag 16 april 2011

Händelserik vecka för små katter


Denna veckan har varit synnerligen händelserik för de små kattungarna. Nu är alla fyra registrerade och har fått vars en fin stamtavla. De har också åkt bil för första gången i sitt liv. Det var resan till veterinär Göransson som vi företog oss i torsdags. Nu är alla fyra ungarna vaccinerade en första gång. Den 5e maj är det dags för spruta nummer två, chippning och veterinärbesiktning. Men innan dess skall hela familjen på påsksemester en sväng!

Den 7e maj bär det sedan ner till Stockholm för 3 av ungarna där de skall träffa sina nya hussar och mattar. Morran som skall flytta till Luleå blir hämtad här i Umeå.


Totiki vill inte låta sig fångas på bild den här tiden på kvällen. Alla ungarna kör både morgonpass och kvällspass. Totiki struntar blankt i att jag vill att han skall sitta stilla. Full rulle tills energin tömts ur systemet!
Sniff verkar däremot förstå att man skall posera framför kameror. Sniff har haft en synnerligen spännande vecka. En dag då jag låg i badkaret var han lite väl nyfiken och närgången. Rätt vad det var så drattade han i. Det bekom honom inte nämnvärt. Värre var när han två dagar senare drattade ner i toastolen och åter fick ta ett bad i badkaret för att bli ren och fin. Nu är han garanterat tillvand badkarsbadare.
Morran är familjens köttfärsfreak. Han är tämligen ointresserad av alla dyra kattungefoder jag bjuder på. Men när jag tar fram en klump köttfärs håller han ut tassen för att hålla syskonen på avstång, ett riktigt litet lejon!

Lilla My är en riktigt "tough cockie"! Hon leker med bröderna så det står härliga till. Många gånger är honor lite försiktigare är hanar, men inte den här damen inte. Men man kan ju faktiskt vara både näpen och tuff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar